facebook

В Україні можуть ввести загальнонаціональний карантин: які обмеження будуть діяти

На засіданні українського уряду в середу, 11 листопада, міністр охорони здоров’я Максим Степанов запропонував припинити дію адаптивного карантину в різних регіонах країни і перейти до загальнонаціонального карантину.



Про це стало відомо з трансляції засідання Кабміну на відеохостингу Youtube.

“Ми пропонуємо відмовитися від адаптивного карантину і ввести карантин з обмеженнями помаранчевої зони по всій території України”, – уточнив Максим Степанов.

Якщо пропозицію міністра схвалить Кабмін, в Україні буде заборонено проведення масових культурних, в тому числі концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів за участю понад 20 осіб. У разі проведення таких заходів з числом учасників до 20 чоловік організатор забезпечує дотримання фізичної дистанції не менше півтора метрів.

Проведення матчів буде відбуватися без глядачів і за умови здійснення щоденного контролю стану здоров’я учасників таких спортивних заходів.

Буде заборонено діяльність кінотеатрів і театрів з наповненістю понад 50% місць, а також музеїв, які не можуть забезпечити кількість відвідувачів в залі з розрахунку одна людина на 20 квадратних метрів.

Під забороною будуть перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу.

Також повністю забороняється проведення дискотек, робота нічних клубів і розважальних закладів, діяльність ресторанів, кафе, барів, закусочних. Не дозволено й діяльність установ громадського харчування з організацією дозвілля.

Буде заборонено роботу після 22 до 7:00 суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування, крім адресної доставки та замовлення на винос.

Як відомо, “помаранчева” зона карантину, про яку згадав на засіданні міністр Максим Степанов, передбачає такі обмеження:

проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших) заходів дозволено за участю не більше 220 чоловік за умови, що 1 людина доводиться на 10 кв. м площі будівлі;
відвідування групових занять в професійних і вищих навчальних закладах дозволено групами не більше 20 осіб;
обмежена планові госпіталізації, за винятком допомоги вагітним, новонародженим, пацієнтам з онкозахворюваннями, паліативним хворим, а також випадків, коли є ризик для життя пацієнта.

Читайте також:  Спосіб розорити українців? Рада змінила правила безмитного ввезення товарів в Україну. Нюанси, які необхідно знати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.