facebook

Клавіша біла, клавіша чорна… кришка: помер сатирик Михайло Жванецький, згадуємо найкращі його цитати

Сатирик Михайло Жванецький помер у віці 86 років. Він неодноразово висловлював підтримку Україні у військовому конфлікті з Російською Федерацією і вважав себе українцем.



У четвертому томі зібрання творів шанувальники його творчості можуть відшукати статтю під назвою “Я і Україна”, також він неодноразово висловлював свою позицію в інтерв’ю та виступах.

У Telegram-каналі “Ленчат” були опубліковані одні з кращих афоризмів Жванецького. Серед них була виділена фраза: “Життя як рояль: клавіша біла, клавіша чорна… кришка”. Також знаменитий афоризм про алкоголь, який в малих дозах нешкідливий в будь-якій кількості.

“Оптиміст вірить, що ми живемо в кращому зі світів. Песиміст боїться, що так воно і є”, — говорив якось Михайло Жванецький.

Також відома цитата про вищу ступінь збентеження, яка полягає в двох поглядах, які зустрілися в замковій щілині. “Скільки у держави не кради-все одно свого не повернеш”, ” когось слухають. А до когось прислухаються”, “Справжня самотність-коли ви всю ніч говорите самі з собою і вас не розуміють”,” Мало знати собі ціну — треба ще користуватися попитом”, “Чи щасливий? У різний час на це питання відповідав по-різному, але завжди – негативно”, — ділився письменник-сатирик.

Читайте також:  На українсько-польському кордоні помер чоловік

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.