facebook

В Україні введуть спеціальні правила карантину для пенсіонерів: що потрібно знати про “годину літніх людей”

Як виявилося, в Україні планують ввести нові правила карантину через зростання випадків зараження на коронавірусну інфекцію. Так, мова йде про “годину для літніх”, який ініціює Міністерство охорони здоров’я України.



Про це стало відомо завдяки повідомленню головного санітарного лікаря Віктора Ляшка в ефірі однієї з українських радіостанцій.

За його словами, подібні заходи вже було запроваджено в деяких країнах Європи, і зараз відомство має намір рекомендувати їх і в Україні. Суть ідеї полягає в тому, щоб в певний період часу обслуговувати в продуктових магазинах і аптеках людей старше шістдесяти років. Це може бути з 10:00 до 12:00. Таким чином вдасться мінімізувати контакти людей похилого віку.

Що нового хоче рекомендувати Міністерство охорони здоров’я. По-перше – встановити час для літніх людей. Рекомендувати суб’єктам господарювання, які здійснюють торгівлю продуктами харчування, в аптеках, іншими речами та предметами домашнього вжитку, наприклад, з десяти до дванадцяти годин – це час для людей віком 60+. І тоді ж і транспортом вони можуть доїхати, бо година пік вже проходить, менше скупчення людей. І вони приходять (в магазини і аптеки) і там менше буде контактів з людьми молодшого віку. Це дозволить нам врятувати саме їх життя. Тому так літні люди, якщо ми подивимося летальні випадки, вони все одно в групі 50+. А якщо ми подивимося на 60-65 років і старше, то у цих людей хвороба проходить найнебезпечніше”, – сказав Ляшко.
Він також підкреслив, що забороняти приходити в магазини і аптеки в інший час МОЗ не може — ініціатива носить тільки рекомендаційний характер.

“Ми не можемо заборонити, тільки рекомендувати. Це європейська практика… і у нас працюватиме. Тому що час вже відкидати будь-які сумніви, у кого вони ще залишилися, що це (пандемія) теорія змови”, – додав Ляшко.

Читайте також:  Вчора в Рогатині трапилася масштабна пожежа

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.