facebook

Перемога! Віталія Марківа виправдано! (ОНОВЛЕНО)

Звинувачений у вбивстві італійського журналіста на Донбасі український військовослужбовець Віталій Марків виступив в апеляційному суді в Мілані. Вислухавши всі сторони, суд взяв перерву та пішов до нарадчої кімнати.

Про це розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

– Віталій виступив у суді. Він сказав, що сторона захисту навела достатню кількість підтверджень його невинуватості. Після цього судді заявили, що направляються в нарадчу кімнату. О 18.30 вони або оголосять вирок – розповів він.

У разі оголошення виправдального вироку, за словами Авакова, український військовий відразу ж повернеться в Україну, а сторона захисту оскаржуватиме в Європейському суді його затримання.

Справа Марківа


Віталія Марківа затримали в Італії у 2017 року. Йому висунули звинувачення у вбивстві двох осіб – італійського репортера Андреа Рокеллі та російського перекладача Андрія Миронова.

Згодом звинувачення дещо змінили, додавши слово “сприяння у вбивстві”.

Експертиза встановила, що чоловіки загинули внаслідок артобстрілу, тоді як єдиним озброєнням, яким володів Марків, був автомат.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що у вівторок, 3 листопада, завершилася друга частина засідання міланського апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат держави Україна у цивільному позові Ніколо Бертоліні Клерічі під час дебатів заявив, що вирок італійського суду робить “злочинцями проти людства” все українське військо.

Він підкреслив, що Італія не має права судити державу Україну за воєнні злочини, тому що, справа не має ознак злочину проти людства і він не вчинений на території Італії.

Тоді як адвокат Марківа Донателла Рапетті наголосила, що “вирок у 24 роки позбавлення волі не може базуватися на припущеннях та здогадках”.

Читайте також:  В Італії зробили 3D-копію Ісуса з туринської плащаниці! Ось яким він був (Фото)

За її словами, не можна засуджувати людину на такий термін, якщо не було проведено належне слідство безпосередньо на місці злочину.

Вона також акцентувала увагу суду на маніпуляції зі сторони адвоката цивільної сторони.
Денісова зауважила, що Віталій Марків під час свого виступу наголосив, що ні українська армія, ні національна гвардія ніколи не стріляли в цивільних.
Нацгвардієць також звернувся до суду з проханням долучити до матеріалів справи документи про те, що він за весь час перебування в ув’язненні не порушував правил перебування у місцях несвободи та завжди отримував найкращі характеристики від керівництва цих установ.

Марків вкотре заявив, що не причетний до вбивства італійського журналіста на Донбасі та сподівається на справедливість.

ОНОВЛЕНО:

Міланський апеляційний суд у вівторок, 3 листопада, виправдав українця Віталія Марківа, засудженого раніше на 24 роки за звинуваченням в причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році.

Він повертається в Україну. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.