facebook

В Україні хочуть обмежити кількість дизельних авто, а згодом − цілковита заборона на в’їзд

У Львові хочуть обмежити використання дизельних автомобілів.



Про це йдеться в документі №934 на офіційному сайті Львівської міськради, пише ТСН.

Зазначається, що для цього у місті Лева створять спеціальні Low emission zones, доступ до яких матимуть транспортні засоби певних класів екологічності.

Відповідно, там буде заборонено рух вантажного транспорту, машинам з роком випуску до 1991 та авто без каталітичних нейтралізаторів. Далі, з 2025 року, ці обмеження мають бути посилені ще раз, а до 2030 року, за планом, буде введена цілковита заборона на в’їзд у місто для всіх дизельних автомобілів.

Окрім того, в місті буде розгорнута широка мережа зарядних станцій для електрокарів, а також введені знижки на парковку для власників транспортних засобів на електротязі. Для машин виключно з ДВЗ буде розроблений і введений новий регламент техогляду.

Схоже, що частина нещодавніх європейських ініціатив, котрі стосуються обмежень для певних категорій автотранспорту, тепер має певні шанси втілитись і в Україні. Адже у певних німецьких містах уже не перший рік діють такі “екозони”, до яких можуть потрапити (звісно ж, окрім бензинових авто, гібридів та “електричок”) лише дизелі класу Євро-5 або 6.

Читайте також:  У Львові чоловік намагався вивезти за кордон «Кобзар» 1907 року

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.