facebook

Порошенко визнав відведення сепаратистами важкого озброєння на Донбасі

Президент також зазначив, що левову частку систем залпового вогню важкої артилерії українська сторона вже відвела.

1592389



Сепаратисти відвели значну частину важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю Першому національному телеканалу у понеділок, 9 березня.

“Безумовно, ми можемо сьогодні констатувати, що атаки агресора нам вдалося зупинити. Що левову частку систем залпового вогню, важкої артилерії українська сторона відвела, і ми спостерігаємо, що значну частину відвели і підтримувані Росією бойовики”, – наводить слова глави держави Інтерфакс-Україна.

Зі слів Порошенка, залишилося лише одне місце, де як раніше залишаються важкі гармати, – це аеропорт Донецька. Українські силовики вже передали відповідну інформацію спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

“На жаль, поки представники ОБСЄ не допускаються разом зі спеціальним координуючим центром, але щодня ми здійснюємо наполегливі зусилля для того, щоб відвести ці останні (одиниці техніки – ред.) з цих місць”, – сказав президент.

В цілому, зі слів Порошенка, уздовж 485-кілометрової лінії протистояння, за винятком кількох населених пунктів, артилерійські обстріли не відбуваються, але застосовується стрілецька зброя, ручні гранатомети.

Нагадаємо, 8 березня про завершення відведення військової техніки від лінії протистояння заявили українські військові. На останньому, четвертому, етапі відводу озброєнь були передислоковані системи залпового вогню “Ураган”. До цього силовики відвели протитанкові гармати МТ-12 “Рапіра”, самохідні артилерійські установки “Акація” та реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”.

Сепаратисти ДНР оголосили про закінчення відведення важких озброєнь ще 1 березня.

Читайте також:  Порошенко зателефонував до Вакарчука: відомі деталі розмови

Шукайте деталі в групі Facebook