facebook

Тепер зрозуміло чому більшість людей і досі не знають, що вже перехворіли ковідом: Вчені повідомили нові факти

Основні симптоми коронавіруса відомі вже практично всім. Це висока температура, сильний кашель, втрата смаку і запаху. Однак є симптоми, які проявляються не у всіх, але вони також можуть сигналізувати про те, що людина заразилася COVID-19.



Вчені з Королівського коледжу в Лондоні заявили, що симптоми коронавіруса можуть відрізнятися у дорослих і дітей. Основними симптомами є сильна втома, біль в горлі, втрата апетиту і жар. Однак, як пише видання The Sun, є й інші симптоми, які з’являються не всіх.

Випадання волосся. Як стверджують деякі пацієнти, після перенесеного коронавіруса у них почали сильно випадати волосся. Лікарі це пов’язують не тільки з самою хворобою, але і з тим, що людина переживає дуже сильний стрес.

Замішання. Бред і сильне замішання також можуть стати ознаками коронавіруса. Пацієнти скаржилися, що випробували такий стан після зараження. Як показують дослідження, у 36% пацієнтів з COVID-19 в Китаї були присутні такі симптоми.

Кон’юнктивіт. Очі людини – це ще одне місце, через яке коронавірус може потрапити в організм. Сльози можуть тільки прискорити поширення інфекції і як показало дослідження Медичної школи Університету Джона Хопкінса, на цей симптом скаржилися багато пацієнтів.

Розлад шлунку. Болі в животі при підвищеній температурі і кашлі стали також одним з найвідоміших ознак COVID-19 ще навесні 2020 року. Як кажуть фахівці, у людини часто виникають проблеми з травленням при коронавірус.

Шкірні висипання. Висипання незрозумілого походження вражає близько 9% пацієнтів з коронавірусів. Найчастіше висипання з’являються на пальцях рук або ніг. Висип частіше зустрічається у дітей. У 21% пацієнтів висип була єдиною ознакою інфікування, а хвороба була підтверджена за допомогою тесту.

Читайте також:  На Закарпатті вчителька математики «вліпила» трійку дитині на чоло

Головний біль. Такий біль супроводжує пацієнтів з коронавірусів в 62% випадків. Зазвичай разом з головним болем у хворих спостерігалися і інші симптоми. Як показують дослідження Імперського коледжу Лондона, головний біль була наслідком стресу, емоційних розладів, мігрені, підвищення артеріального тиску або тривоги.

Втрата слуху. Цей симптом з’являється у людей, які вже перенесли коронавірус і знаходяться в стадії одужання. Також пацієнти розповідали про те, що у них шум у вухах або інші порушення слуху.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.