facebook

Якими будуть ціни на газ у 2021 році

Ринкова ціна на газ наразі нижча, аніж під час минулого опалювального сезону. Тому в цьому сезоні прогнозується нижчий рівень цін, аніж торік.
Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю виданню “The Page”, пише ТСН.



Марченко запевнив, що нині складнощів з опалювалювальним періодом немає. Оскільки цьому сприяє відкриття ринку газу, завдяки якому споживачі можуть самостійно обирати постачальників та ціну газу.

“Зокрема, одним із таких постачальників є НАК “Нафтогаз України”. Тому я сказав би, що на ринку газу немає монополії, а є можливість вибирати. Є ринок і є ринкова ціна. Але зараз ринкова ціна на газ є нижчою, ніж була минулого опалювального сезону… Ми на цей опалювальний сезон прогнозуємо нижчий рівень цін — нижче, аніж минулого року, якщо рахувати загалом”, – висловився голова Мінфіну.

Марченко також зазначив, що система субсидій зі сплати за комуналки залишиться незмінною. Так, наступного року на них передбачається 36,6 млрд грн. Водночас, він припустив, що в Україні через збільшення рівня “мінімалки” стане менше субсидіантів.

“Отримають їх (субсидії – ред.) саме ті категорії, які найбільше цього потребують – ті, кому сімейний сукупний дохід не дозволяє безболісно або самостійно сплачувати за житлово-комунальні послуги…. Розраховується сукупний дохід сім’ї, площа приміщень, у яких проживає ця родина, і відповідним чином розраховується показник субсидії”, – уточнив Марченко.

Читайте також:  Мені нарешті вдалося дізнатися, кoмy ж ми оплачуємо за “тpaнcпopтування гaзy”. Кoгo я і вcя кpaїна yтримyємо

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.