facebook

Освіту відправляють на карантинні канікули та дистанційне навчання: як працюватимуть дитсадки, школи, ВНЗ

Канікули в школах триватимуть два з половиною тижні.



Через стрімке поширення коронавірусу в Україні навчальні заклади переходять на нові режими роботи – школярів достроково відправляють на розширені осінні канікули, а всіх студентів переводять на дистанційне навчання.

Такі рекомендації Міністерства освіти і науки.

У вівторок, 13 жовтня, має відбутися засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Там мають схвалити пропозиції щодо розширених шкільних канікул та дистанційного навчання у ВНЗ.

ШКОЛИ
Канікули в школах триватимуть два з половиною тижні: розпочнуться в четвер, 15 жовтня, а на навчання – у понеділок, 2 листопада.

“Завтра, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул від 15 до 30 жовтня включно”, – написав у Telegram т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

ВИЩІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ
Студентів та учнів вищих навчальних закладів на місяць відправлять на дистанційне навчання. Також рекомендують їм виїхати з гуртожитків.

“Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період від 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків від 15 жовтня до 15 листопада 2020 року)”, – зазначив Шкарлет.

ДИТСАДКИ
“Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря”, – запевнив Шкарлет.

Нагадаємо, під час останньої наради у президента України Володимира Зеленського була ухвалена низка рішень для боротьби з епідемією коронавірусу, яка нині набирає обертів. Усі виші тимчасово переведуть на дистанційне навчання, а для школярів осінні канікули розпочнуться раніше.

Читайте також:  "П'яна" ДТП на Харківському шосе: Lanos зніс пішохода

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.