facebook

Міносвіти розслідує причину відмови в зарахуванні до школи доньки загиблого штурмана Ан-26

Міністерство освіти та науки проведе службове розслідування за фактом відмови у зарахуванні доньки загиблого штурмана Ан-26 до школи в Харкові. У Харкові відмовилися зарахувати до гімназії 178 доньку загиблого в авіакатастрофі Ан-26 штурмана Олексія Остапенка. Родина Остапенка до трагедії проживала у Чугуєві. Після загибелі чоловіка, його дружина з донькою переїхала до Харкова, до батьків жінки.

Про це журналістам на брифінгу розповів т.в.о міністра освіти та науки Сергій Шкарлет, передає Укрінформ.




«На сьогодні призначено службове розслідування (за фактом відмови у зарахуванні дитини до школи за місцем проживання), за підсумками службового розслідування будуть зроблені певні висновки. Держава зобов’язана це зробити (забезпечити умови навчання), незалежно від того чи це дитина загиблої особи, чи дитина-переселенець, чи просто на місце проживання приїхала»,
– заявив Шкарлет.

Він зазначив, що в цій ситуації матір дівчинки діяла по закону – звернулася до найближчої школи за місцем проживання – гімназії 178. Втім адміністрація школи відмовилася прийняти дівчинку, пояснивши це відсутністю місць у школі. Жінці запропонували зарахувати доньку в школу №102 Харкова.

Як додав на брифінгу голова Харківської ОДА Олексій Кучер, згодом жінці запропонували місце в гімназії 178, натомість вона відмовилася, і залишила доньку в 102 школі. Він також повідомив, що на час розслідування директорку 178 гімназії відсторонено.

Читайте також:  Нова пошта дозволить заощадити до 50% на відправленнях: названі умови

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.