facebook

Тарас Шевченко поруч з Дорофєєвою: у мережі розгорівся скандал через шкільний зошит

У соцмережах опублікували обурення через робочий зошит учнів початкових класів. Автори зошиту поставили відомих українських поетів Тараса Шевченка та Лесю Українку в один ряд з співаками – Надією Дорофеєвою та Монатіком.
Фото з зошиту опублікували у спільноті “Баба і кіт” у фейсбуці, про це пише 24 канал



Таке завдання з’явилося у робочому зошиті учнів початкових класів, ймовірно, з предмету “Я досліджую світ”. Воно полягало у тому, щоб школярі назвали всіх відомих українців на фото.

Проте, автори зошиту вирішили порівняти відомих українських поетів Тараса Шевченка та Лесю Українку з популярними зараз виконавцями – Надією Дорофеєвою та Монатіком. І це викликало величезне обурення у соцмережі.

Користувачі почали писати власні думки з цього приводу:

“Прирівняли Дорофеєву і Монатіка до Тараса Шевченка і Лесі Українки. Світ сходить з розуму”.
“У народі кажуть: зрівняли з пальцем… Абсурд сьогодення зашкалює! Інколи здається, що все-дно і тут, знизу, знову стукають”.
“Як такий непотріб взагалі можна ставити в ряд з Тарасом Шевченком та Лесею Українкою?”.
“Менеджери цих двох вже до Міносвіти дістались”.
“Сподіваюсь, до всіх дійшло, що сучасна школа – це деградаціяв найгіршому з можливих варіантів”.
“Добре зроблено: перші двоє – генії, що прославили Україну. Двоє інших – невідомо хто, про яких забудуть за кілька років. Нормальний школяр так має відповісти, але біда, що не скаже”.
“Швидше за все, сучасні діти назвуть двох останніх виконавців на фото, а двох перших (Тараса Шевченка і Лесю Українку) можуть і не знати, на жаль.
Проте користувачка Анна Вербицька запевнила, що цей робочий зошит не є складовою частиною певного комплекту для 2 класу. Зокрема, не вказано, до якого саме підручника цей робочий зошит. І прізвища цього автора серед прізвищ авторів затверджених підручників немає.

Читайте також:  Червоні райони Прикарпаття розпочали дистанційне навчання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.