facebook

Луценко зізнався, що у нього рак: “позаду операція і дні болю”

Екс-генпрокурор заявив, що попри хворобу він залишається у політиці.

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко зізнався, що лікується від онкологічного захворювання.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні, в день Віри, Надії, Любові, закінчився хірургічний етап моєї онкохвороби. Дякую українським та німецьким лікарям. Позаду і 8 годинна операція, і дні болю. Попереду – хіміотерапія». – зазначив він.

При цьому він зазначив, що залишається в політиці:

«Дорогі друзі, все буде добре. Бо я знаю, як вас багато і які ми разом сильні. Шановні вороги, не розслабляйтеся. Я залишаюся в політиці і не відступлю від передової».

Ірина Луценко: проблеми зі здоров’ям
У листопаді 2019-го дружина екс-генпрокурора Ірина Луценко написала заяву про складення повноважень народного депутата.

Юрій Луценко повідомив, що причина прийнятого рішення – проблеми з серцем:

«Вона перенесла серйозну проблему з серцем. Такий діагноз не дозволяє працювати на виборців з повною віддачею, як вона це робила і в опозиції, і при владі».

Юрій Луценко в ГПУ: призначення і відставка
Ще до голосування Верховна Рада підтримала зміни до законодавства, які дозволяють обіймати посаду генпрокурора людині без юридичної освіти та унормовують реформу Генпрокуратури.
Заради швидкого набуття чинності закону в той же день перед голосуванням був виданий спеціальний випуск газети «Голос України».
У результаті Луценко був по факту призначений на посаду генерального прокурора України 12 травня 2016 року, «за» проголосували 264 нардепів.
Президент Петро Порошенко підписав рішення про призначення Луценка одразу після голосування й наступного дня представив його особовому складу ГПУ.
Наприкінці серпня 2019 року Верховна рада звільнила Луценка з посади генпрокурора, натомість на його посаду було призначено Руслана Рябошапку.

 

Читайте також:  “Не чути по Землі Твоїх вже кроків”: перестало битись серце 17-річної Марії-Анжели, яка боролася з важкою недугою

Шукайте деталі в групі Facebook