facebook

Водіїв в Україні чекає сюрприз: в правах і техпаспорті з’явиться нова графа

В Україні будуть видавати водійські права і техпаспорт нового зразка

В Україні планують поміняти всі водійські посвідчення і нові документи будуть містити додаткову інформацію про власників. Варто зазначити, що зміни торкнуться не тільки водійських прав, але і техпаспорту на транспортний засіб.

Що зміниться у водійських правах
Як повідомляє портал Auto.bigmir.net, в нових документах буде тепер вказуватися група крові водія, а також резус-фактор. З’явиться ще одна графа, в якій водій буде давати згоду або не згоду на посмертне донорство.

Дана інформація у водійському посвідченні буде прописуватися лише з дозволу власника документів, а не в обов’язковому порядку. Якщо водій через деякий час після отримання документа змінить своє рішення і захоче оновити дані, то йому доведеться звернутися в сервісний центр МВС.

У Міністерстві пояснили, що в Україні дуже високий рівень смертності на дорогах, а органи жертв нещасних випадків придатні для трансплантації та порятунку життя інших людей. Подібна практика використовується в багатьох країнах світу.


Що зміниться в техпаспорті
В нових техпаспортах з’явиться додаткова графа про екологію. Буде вказуватися наскільки екологічним є даний транспортний засіб.

Зміни у водійських документах вступлять в Україні в силу вже з березня 2021 року.

Читайте також:  З 1 грудня в Україні зміняться ціни на газ: "Нафтогаз" попередив клієнтів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.