facebook

Хлопець, який єдиний вижив в авіакатастрофі розказав всю правду: перші подробиці

Вчора на Харківщині розбився військовий літак АН-26. Внаслідок аварії померло 26 осіб. Єдиний, хто вижив – 20-річний військовий В’ячеслав Золочевський, який зараз перебуває у військовому госпіталі в Харкові. Після того як хлопець прийшов до тями, він розповів, що пам’ятає про авіатрощу.



Першими подробицями аварії хлопець поділився з головою Харківської ОДА та президентом України, під час їх візиту в лікарню.

“Хлопець розповів, що відбувалося. Ми його не навантажували питаннями, просто запитали, чим ми можемо допомогти. Сказав, що все відбувалося, як у комп’ютерній грі, що він, коли прийшов до тями, побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум’я на цьому хлопці, який перебував учора в лікарні. І, на жаль, сьогодні помер”, – зазначає голова Харківської ОДА.

В’ячеслав Золочевський також розповів, як насправді врятувався.

“Він не пам’ятає, він втратив на певному етапі свідомість. Після того як він прийшов в себе, він покинув уламки літака, наскільки нам зараз зрозуміло, і почав гасити полум’я на своєму колезі. Він вижив, перебуваючи в літаку”, – додає Олексій Кучер.

Щодо аварії літака поділилася думками і одна матір загиблого військового. Мати одного із загиблих у катастрофі літака Ан-26 Повітряних сил ЗСУ Римма Мхавіла повідомила, що її син говорив про несправності судна за день до катастрофи:

“Він казав, що машина на даному етапі була несправна. Двигуни відмовляли неодноразово. Він був обізнаний про це… Ні, не цього ж дня, за день до цього. Він не скаржився. Він, скажімо так, пояснював, що машина не зовсім у справному стані. Він про це знав”, – розповіла жінка.

Читайте також:  Учень Калуської школи розповів, як склав ЗНО на 593,5 бала із 600

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.