facebook

Врятували трьох монахів: на Закарпатті горіла будівля на території чоловічого монастиря

Будівля для проживання монахів на території Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ, що в селі Сільце Іршавського району горіла 22 вересня.
Про це повідомила речниця ДСНС на Закарпатті Наталія Батир.



За її словами, повідомлення про пожежу до Служби порятунку надійшло близько о пів на дванадцяту ночі. Загорілося дерев’яне перекриття між першим та другим поверхом споруди. Спочатку монахи намагалися самотужки загасити вогонь за допомогою відер із водою. І тільки коли зрозуміли, що їм це не вдасться, зателефонували за номером 101.

Вогонь гасили 18 пожежників та 4 пожежні машини. “Як з’ясувалося, всередині будівлі залишилися троє монахів. Рятувальники вивели їх на вулицю, однак чоловіки, перебуваючи у шоковому стані, намагалися повернутися до палаючої споруди.

Тож бійці ДСНС силоміць захистили їх від небезпеки. Після цього о 00:41 вогнеборці локалізували пожежу та о 04:55 – остаточно її ліквідували”, — додала речниця.

Згоріла покрівля на площі 120 квадратних метрів, меблі, вікна, двері. Вогонь пошкодив стіни та перекриття будівлі для проживання монахів. Суму збитків та причини загоряння встановлюють.

Читайте також:  У Тернополі горе-крадії вкрали перфоратор і стали зірками Інтернету (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.