facebook

Депутата-хабарника від “Слуги народу” раніше затримували за крадіжку пива

Підозрюваного у хабарництві народного депутата від “Слуги народу” Олександра Юрченка затримували раніше за крадіжку.



Про це заявив на своїй сторінці у фейсбуці журналіст Юрій Бутусов, передає Новое время.

Він також оприлюднив фото нардепа, яке, як стверджується, було зроблено 25 листопада 2009 року у Голосіївському районному управлінні внутрішніх справ.

За словами Бутусова, причиною затримання Юрченка тоді стала крадіжка в одному з магазинів Києва чотирьох пляшок пива.

“4 грудня 2009 року по справі була виписана відмова у порушенні кримінальної справи, відмовний матеріал номер 8908. На даний момент сам відмовний матеріал з якихось причин знищено. Однак наявність слідів реєстрації злочину робить необхідним службову перевірку”, – розповів він.

Журналіст припустив, що знищення документа може бути спробою зачистки, щоб приховати несприятливий факт з біографії народного депутата.

Нагадаємо, раніше колишній член фракції “Слуга народу” Гео Лерос заявив про затримання Національним антикорупційним бюро помічника народного депутата Олександра Юрченка.

Пізніше стало відомо, що йдеться про Івана Фіщенка. Суд заарештував його з можливістю застави у розмірі понад 1 млн гривень.

За словами Сергія Лещенка, помічник нардепа обговорював з агентом НАБУ під прикриттям хабар у розмірі $200 тисяч за зміну законодавства побутових відходів.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відразу після цього заявила, що підстав для оголошення підозри самому Юрченку поки немає.

При цьому у Верховній Раді нардеп обіймає посаду голови підкомітету з питань поводження з побутовими відходами.

На час розслідування він вирішив вийти з парламентської фракції “Слуга народу”.

Після цього Венедіктова підписала підозру Юрченку та клопотання про взяття його під варту. Олександру Юрченку повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди і підбурюванні до надання хабара.

Читайте також:  Померла найстаріша жінка Європи - уродженка Італії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.