facebook

“Ми ще тільки на початку росту захворюваності”: інфекціоніст дала сумний прогноз по COVID-19 в Україні

Коронавірус в Україні набирає обертів і за станом на 4 вересня в країні встановлений новий антирекорд за кількістю нових випадків зараження – 2723 людини. Лікар–інфекціоніст Ольга Голубовська вважає, що Україна знаходиться на порозі зростання захворювань коронавірусом і найближчим часом ситуація буде тільки погіршуватися.



Вона зазначила, що вже зараз є проблеми з госпіталізацією, оскільки немає можливості кожного хворого з групи ризику помістити в стаціонар.

“Те, що зараз відбувається – ми ще тільки на початку росту захворюваності на коронавірус, але вже зараз неможливо хворого з групи ризику покласти в стаціонар”, – розповіла Голубовська у програмі “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

Вона додала, що якщо не будуть дотримуватися рекомендацій щодо захисту від COVID–19, то велика частина пацієнтів буде змушена лікуватися вдома, через те, що отримати кваліфіковану допомогу отримати буде дуже складно. Голубовська повідомила, що у них в клініці зараз практично військове положення і лікарі віддали під хворих навіть свої навчальні кімнати.

“Люди працюють цілодобово, без вихідних. Жодного вихідного ні у кого не було”, – сказала лікар.

Голубовська висловила свою думку про те, що діти з 1 вересня пішли в школу і пояснила, що вона була прихильником дистанційного навчання.

“Усі ми чудово розуміємо, що ні з якими масками діти в школу ходити не будуть. Це нереально. Це неможливо. Я взагалі була прихильником непопулярного рішення. Просто я розуміла, що мене ніхто не підтримає і я це не озвучувала, тому що це епідеміологи повинні вирішувати. Я взагалі була за дистанційне навчання максимально”, – сказала інфекціоніст.

Читайте також:  “Це жорстока безвідповідальність”: Зеленський зробив важливу заяву про закриття лікарень у період пандемії коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.