facebook

Стріляли з обох боків: в парламенті Італії показали фільм про справу Віталія Марківа та загибель журналіста Роккеллі

В парламенті Італії 1 вересня відбувся показ документального фільму про справу нацгвардійця Віталія Марківа.

Того ж дня стало відомо про смерть росіянина Андрія Миронова.

У фільмі було використано відео, де чутно, як Миронов пояснює іншим журналістам – тут стріляють з обох боків.

Автори документального фільму закликали усіх небайдужих виступити на підтримку Віталія Марківа: згідно з вироком італійського суду, його засудили до 24 років позбавлення волі.

Справа Віталія Марківа


За основу фільму The wrong place було взято свідчення та факти, що фіксують непричетність українського солдата до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року.

Українського військовослужбовця Віталія Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року, коли він приїхав відвідати свою маму.

Йому висунули звинувачення у вбивстві двох осіб – італійського репортера Андреа Рокеллі та російського перекладача Андрія Миронова. Згодом звинувачення дещо змінили, додавши слово “сприяння у вбивстві”.

Експертиза встановила, що чоловіки загинули внаслідок артобстрілу, тоді як єдиним озброєнням, яким володів Марків, був автомат.

У липні 2019 року італійський суд присудив Марківу 24 роки ув’язнення: навесні 2020 року мав розпочатися розгляд апеляції адвокатів українця, однак його перенесли на кінець вересня через пандемію Covid-19.

Розгляд справи у суді другої інстанції розпочнеться у Мілані 29 вересня.

Українські експерти вважають справу Віталія Марківа заангажованою, оскільки вбивство Андреа Рокеллі, ймовірно, було “вигідним” для РФ.

Італійський репортер займався збором доказів невинуватості українських протестантів у вбивствах на Майдані взимку 2014 року.

Джерело: МВС

Читайте також:  Список зірок, які обіцяли виїхати зі США після перемоги Трампа

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.