facebook

Кабмін офіційно продовжив карантин в Україні до 1 листопада

Карантин в Україні через зростання кількості хворих на COVID-19 офіційно продовжили до 1 листопада 2020 року. Обмежувальні заходи діятимуть до 31 жовтня включно.



Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів у середу, 26 серпня. Він підкреслив, що карантин залишиться адаптивним (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Адаптивний карантин дає нам змогу тримати баланс між обмеженнями та нормальним життям. Але збільшення захворюваності змушує нас діяти більш рішуче. Обмеження і зонування діятимуть щонайменше до 1 листопада. Карантин буде діяти в тій формі, як ми зараз його застосовуємо”, – пояснив глава уряду.

Також у межах боротьби з пандемією Україна з 00:00 29 серпня до 00:00 28 вересня закриє кордон на в’їзд для іноземних громадян. Виняток становлять:

особи, що їдуть транзитом і мають квиток, який підтверджує, що вони залишать Україну протягом двох діб;

особи, які їдуть на навчання до України;

особи, які служать у ЗСУ;

особи, які постійно проживають на території держави та мають відповідну посвідку;

біженці;

дипломати та члени їхніх сімей, представники міжнародних місій;

водії або члени екіпажу транспортних засобів;

інструктори країн-членів НАТО, які співпрацюють зі ЗСУ;

діячі культури, спортсмени, які приїжджають на офіційні заходи із супроводом;

особи, які перевозять стовбурові клітини.

Ще одна новація, яка чекає на українців, – заборона роботи нічних клубів і дискотек, а також проведення більшості концертів у “зеленій” карантинній зоні. Водночас очільник уряду наголосив, що обмеження не стосуватимуться закладів харчування (крім тих, які організовують розважальні заходи). Йдеться лише про ті заклади, де абсолютно не дотримуються карантинних обмежень. За ними суворо стежитиме поліція.

Крім того, очільник уряду попередив, що 27 серпня розглянуть заборону масових заходів під час святкування юдейського Нового року Рош га-Шана в Умані. За його словами, державна комісія ТЕБ та НС ухвалить відповідне рішення про скасування проведення таких заходів.

Читайте також:  "У вакцинації вже не буде сенсу, коли трапиться це": відомий лікар озвучив фатальний прогноз

“П’ять днів тому ми перетнули позначку в 100 тис. випадків захворювання на COVID-19. У нас фактично по 1,5 тис. хворих щодня. Ми активно розгортаємо лікарні другої хвилі, додатково закуповуємо апарати ШВЛ, готуємо стаціонарні джерела забезпечення кисню біля кожного ліжка, призначеного для приймання коронахворих, закуповуємо медикаменти та засоби індивідуального захисту, аби захистити наших громадян”, – наголосив Шмигаль, пояснюючи необхідність подовження карантину.

Підсумовуючи, прем’єр подякував медикам, які перебувають на передовій боротьби з пандемією, та тим українцям, які дотримуються карантинних заходів, аби захистити себе та близьких від хвороби.

Нагадаємо, що ідея про подовження карантину була озвучена Шмигалем 25 серпня під час селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського. Глава держави підтримав такі заходи безпеки через стрімке зростання захворюваності на коронавірус.

Особливу увагу було приділено питанням заборони роботи нічних клубів і проведення концертів. Водночас президент наголошував, що формат карантину має залишатися адаптивним і не обтяжувати бізнес.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.