facebook

“На Білорусі можна поставити хрест”: Лукашенко наказав вжити жорстких заходів щодо протестувальників у Білорусі

Олександр Лукашенко, який займав пост президента Білорусі п’ять термінів поспіль, заявив, що проти країни нібито використовують “сценарій кольорових революцій”. Він закликав міністра оборони вжити “найжорсткіших заходів” для захисту країни.



Про це повідомляє “Белта”.

Як зазначається, президент Білорусі під час відвідин військового полігону під Гродно 22 серпня заявив, що нібито особливістю ситуації, яка склалася в Білорусі є використання зовнішнього фактора.

“Все зрозуміло. Як ми і припускали, все йде за планом кольорових революцій з порушенням внутрішньополітичної ситуації в країні. Оригінальність і особливість ситуації полягає в тому, що підключений зовнішній фактор, що буває не завжди. Зазвичай вони розкручують всередині, скидають чинну владу. Але оскільки влада у нас на місці, жорстко опирається і не тільки чинить опір, але і контролює ситуацію, підключили зовнішній фактор”, – заявив він.

Лукашенко наказав міністру оборони і командувачу Західним оперативним командуванням докласти всіх зусиль, щоб “захистити насамперед західну перлину Білорусі з центром в Гродно”.

“З вжиттям найжорсткіших заходів щодо захисту територіальної цілісності нашої країни”, – додав президент.

За його словами, опозиція хоче “розосередити сили білоруських військових і правоохоронців, відвернути від внутрішньої ситуації і напружити на зовнішньому кордоні”. Також, за його словами, одночасно з цим йде “активізація протестних настроїв і бандитизму в суспільстві”.

“Ви бачите, що вони вже тягнуть сюди “альтернативного президента”, роблять це всерйоз, оскільки сиплються заяви західних держав про фінансування, підтримки. Військова підтримка в наявності – пересування військ НАТО до кордонів. Вони все рухають до того, щоб затягнути сюди нібито нового президента. Він звертається до західних держав, в даному випадку НАТО, з метою захисту населення. Вони вводять війська – і на Білорусі можна поставити хрест”, – заявив Лукашенко.

Читайте також:  США закликають українців протестувати мирно

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.