facebook

Чи зможе держава відновити та організувати якісний освітній процес в умовах карантину?

Сьогодні тисячі батьків та вчителів в Україні задаються однаковими питаннями: чи відновиться навчання в школах 1 вересня? Чи забезпечить держава школи антисептиками та засобами індивідуального захисту?



Остаточне рішення по відновленню освітнього процесу прийматимуть, враховуючи ситуацію у кожному конкретному регіоні. Все залежатиме від кольору карантинної зони, де ви живете: зелена, жовта, помаранчева, червона. Так, діти з червоної зони повинні залишатися вдома на карантині та вчитися дистанційно два тижні.

На жаль, на державному рівні ніхто особливо не перейматимуться тим, як функціонуватимуть школи в умовах карантину. Міністерство освіти і науки України у роз’ясненні для «Нової української школи» повідомило, що органи місцевого самоврядування повинні забезпечити школи масками та антисептиками відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря. У міністерстві зазначили, що засновники шкіл (а це переважно місцева влада) мають забезпечити школи для початку навчального року: захисними масками; антисептиками для рук; дезінфекційними засобами для поверхонь.

Відповідно до інформації Державної служби статистики України, в країні навчається орієнтовно 4 138 000 учнів в 15 200 закладах загальної середньої освіти. З перевірених джерел знаю, що станом на сьогодні організацією навчання у школах в умовах пандемії займаються лише директори шкіл. Традиційно їм на це не виділили грошей.

У зв’язку з цим, звернувся до Уряду з проханням надати інформацію щодо стану забезпечення та обсягу додаткових фінансових ресурсів необхідних для забезпечення закладів загальної середньої освіти для початку навчального року загалом по країні та у розрізі кожного окремого органу місцевого самоврядування.

Наголошую, що навчання в школах повинно відновитися саме 1 вересня. Онлайн-навчання не забезпечує належну соціалізацію дітей, особливо тих, хто цього року вперше сяде за шкільні парти. Крім цього, через тривале навчання в режимі онлайн діти втрачають навичку вчитися!

Читайте також:  Польща запроваджує новий тотальний локдаун

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.