facebook

Що буде, якщо повалять Лукашенка: політолог розповів, чого чекати Білорусі

Політолог-міжнародник Володимир Воля вважає, що зміна влади у Білорусі може призвести до посилення впливу Росії на цю країну.



Про це він розповів у коментарі ІА Вголос.

«Якщо, припустимо, протестувальники відсторонять від влади Лукашенка і будуть призначені вибори в Білорусі, то ці вибори відбуватимуться без теперішнього президента, без його контролю над інформаційним простором. А значить до виборів допустять і Віктора Бабарико, який у росЗМІ є ледь не лідером опитування, і є російським «троянським конем». Тобто повалення Лукашенка зараз відкриває перспективу для перемоги проросійського кандидата у Білорусі. І це призведе до посилення російського впливу.

Росія, як на мене, захотіла позбутись хитрого Лукашенка, обмінявши його на когось простішого. Далі вони захочуть у Білорусі запровадити, так звану «конституцію Медведчука», тобто ввести парламентсько-президентську форму правління, що було зроблено у нас в 2004 році, щоб Україна завжди була у боротьбі сама з собою, а олігархічні партії могли тримати державу в хаосі», – наголосив політолог.

Читайте також:  Погодна аномалія: синоптики попередили про потужне потепління під +15

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.