facebook

Підкоп заради звільнення сина з в’язниі: як жінці вдалося вирити тунель і який він має вигляд

Щонайменше три тижні жінка рила підземний хід.

Вкрай незвичну підготовку втечі викрили у Запорізькій області. Аби витягти сина із-за ґрат, мати копала підземний хід під тюрму. Жінка встигла самотужки прорити тунель завдовжки 10 метрів на триметровій глибині і вже наближалася до стіни в’язниці.

Як їй вдалося увесь цей час залишатися непоміченою – в сюжеті ТСН.19:30.

Що на таке здатна 51-річна жінка, лише й розмов у людей, що живуть неподалік в’язниці.

“Мати так ґрунтовно підготувалася. Може, вона дочка шахтаря? Три метри прорити просто в глибину це вже буде складно. Я ж не думаю, що вона екскаватор викликала”, – каже житель міста Вільнянськ Сергій Пилявський.

Інші ж приголомшені силою материнської любові. Та водночас обурюються: наражала довколишніх на небезпеку.

“Оце так мати! А тепер буде разом із сином сидіти. Все ж таки довічники, там і вбивці. Багато б вибігло”, – вважає місцева жителька Анастасія Пилявська.

Метою жінки була в’язниця у селищі Кам’янське. Жінка приїхала з Миколаївщини, аби витягти сина з-за ґрат.

Вона орендувала оселю неподалік і щоночі приїжджала сюди на безшумному електросамокаті, аби ніхто не дізнався про її план. А за 200 метрів утримують довічно засаджених. Серед них і її син.

Жінка уникала контактів з місцевими і намагалася не привертати уваги. У сільському магазині по фото її не впізнали.

Її план не одразу, та все ж перекреслили працівники установи виконання покарань. Але повідомити подробиці не хочуть.

ТСН вдалося знайти той підземний хід. Продиратися до нього важко, але видно, що люди сюди заходять. З іншого боку – величезне соняшникове поле. Але без підказки знайти майже неможливо.

Поруч розташована занедбана будівля. Та просто навпроти корпус, де саме тримають довічників. До нього, здається, рукою подати.

Щонайменше три тижні жінка рила цей підземний тунель. До справи підійшла ретельно. Мала спеціальне пристосування, щоб просунутися на 10 метрів.

“Був спеціальний маленький візок з фанери з маленькими колесами, що вона лягала і їхала туди. Сантиметрів сімдесят”, – каже пожежний.

Усю землю ще й виносила самотужки і ховала у покинутому гаражі поруч. Там наразі ціла гора.

Дістатися навіть паркану в’язниці їй так і не судилося. Та навіть якби докопала, спроба втечі навряд чи б буда успішною, кажуть тюремники зі стажем.

Після усіх слідчих дій цей підземний хід засиплють. А мати так і не зустрінеться с сином. Бо відбуватиме покарання в жіночій тюрмі.

Читайте також:  Все обличчя синє, дитина не встає: на Сумщині п’яна мати жорстоко побила 6-річну дівчинку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.