facebook

В Іспанії різко зросла кількість хворих на коронавірус: є ризик другої хвилі пандемії

Іспанська влада намагається вживати заходів для попередження нових спалахів коронавірусу – економіка країни, яка залежна від туризму, знаходиться в складному становищі. Уряди європейських країн запроваджують виключні заходи для туристів, що повертаються з відпустки в Іспанії.



Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначається, Великобританія у суботу, 25 липня, виключила Іспанію з переліку країн, безпечних для літнього відпочинку, і ввела 14-денний карантин для всіх, хто приїжджає з Іспанії. Це сталося після того, як в Іспанії різко зросла кількість хворих.

Схожі заходи прийняли інші країни. Норвегія оголосила 10-денний карантин для людей, які повертаються з Іспанії, а Франція винесла нові попередження про подорожі для регіону Каталонія, в якому розташовані популярні курорти та пляжі.

В Іспанії у четвер і в п’ятницю зафіксували 920 нових випадків заражень COVID-19, що є найбільшою кількістю інфікувань з початку травня.

Епіцентром нової хвилі захворювань стала Каталонія. у Барселоні нічні клуби закрити на два тижні, запровадили північну комендантську годину у барах. У західному окрузі Сегрія вже введено часткове закриття, яке зачіпає 200 тисяч людей.

Іспанія, яка є одна з найбільш постраждалих країн від коронавірусу, ризикує стати епіцентром другої хвилі пандемії, що сильно вдарить по економіці країни.

Читайте також:  У Китаї стався новий спалах коронавірусу: моторошні дані

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.