facebook

«Зеленський працює на підсиленння російської культури в Україні»: письменниця зробила гостру заяву

Президент Володимир Зеленський працює на підсиленння російської культури в Україні, адже у нас вільно почуваються російськомовні актори та співаки та російські актори.

Про це «Вголосу» розповіла дитяча письменниця та громадська активістка Лариса Ніцой.




«Більше того, я помітила цікаву закономірність: революцію роблять одні співаки, а потім приходить новий Президент і нагороджує зовсім інших, які у той час десь відсиджувалися, або й у Росію їздили, чи на корпоративах у Москві виступали»
, – зазначила вона.

І продовжила: «А патріотичні гурти, які є доволі відомими, залишаються поза увагою. Президент чомусь нагороджує не тих діячів, які мають активну громадянську позицію, волонтерять, а тих, хто, як правило, російськомовний, всяких «какіх разніц» – загалом тих, хто творить «русскій мір» в Україні».

Адже створювати українську культуру не українською мовою неможливо, вважає Ніцой, тому всі ті, хто її продукує російською мовою, примножують культурний спадок сусідньої країни, навіть якщо географічно у той час перебувають в Україні.

«До речі, на телебаченні протягом останнього часу побільшало російських серіалів. Якщо коротко, боляче за всім цим спостерігати. Натомість при владі мають бути люди з україноцентричними поглядами, які керуватимуться тільки інтересами України», – резюмувала вона.

Читайте також:  Зеленський звільнив міністра оборони часів Кучми з військової служби

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.