facebook

Рада все-таки розгляне скандальний законопроєкт Бужанського про державну мову: названо дату

Завтра, 17 липня, Верховна Рада розгляне скандальний законопроєкт про мову, автором якого є депутат від провладної фракції “Слуга народу” Максим Бужанський.



Про це йдеться на сайті апарату парламенту.

Документ №2362 внесли до порядку денного Ради.

Нагадаємо, що нардеп запропонував відтермінувати перехід російськомовних класів на українську мову навчання до 2023 року та зменшити кількість предметів, які будуть викладатися державною мовою.

Нагадаємо, що мовний омбудсмен Тарас Кремінь розкритикував законопроєкт “слуги народу” та закликав парламентарів відмовитися від розгляду скандального документа.

Кремінь зауважив, що законопроєкт Бужанського не підтримав профільний комітет з питань освіти та в Міністерстві освіти та науки.

Нещодавно скандальний нардеп від партії Володимира Зеленського Максим Бужанський потрапив до бази “Миротворця”. Про це повідомляться на відповідному сайті.

Зокрема, Бужанського внесли в базу як “провокатора” та “українофоба”. Вказано, що його дії спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Також Бужанський бере участь у заходах, спрямованих проти України та розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Читайте також:  Президент запитає міністра освіти з приводу переходу всіх шкіл на українську

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.