facebook

Степанов розповів, який вигляд може мати навчання у школах з 1 вересня

Міністерство охорони здоров’я розробляє правила роботи навчальних закладів від 1 вересня.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 14 липня.




“Зараз ми розробляємо правила, як наші діти навчатимуться від 1 вересня. Під час розгляду цих питань і встановлення відповідного регламенту, правил навчання, ми розглядаємо всі без винятку ситуації, зокрема й такі (коли діти навчатимуться у дві зміни)”,
− каже Максим Степанов

За його словами, обговорюється діяльність медичного працівника у закладі освіти, а також проведення температурних скринінгів у школярів. Наразі МОЗ і Міносвіти розробляють правила для роботи закладів освіти.

“Що стосується медичної сестри, яка працює в школі, вважаємо, що це питання варто розглянути і власнику закладу, адміністрації – в який спосіб буде працювати медична сестра. Що стосується скринінгу температури, то вимірювати її можуть й інші працівники школи”, − повідомив Степанов.

Він наголосив, що правила повинні бути ефективними для захисту, а разом з тим і максимально комфортними для всіх учасників освітнього процесу. “У нас ще не було такої ситуації, яку ми переживаємо щодо коронавірусної хвороби та пандемії у всьому світі”, − каже міністр охорони здоров’я.

Читайте також:  У МОЗ сказали, коли Івано-Франківськ та Ужгород можуть вийти з "червоної" зони

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.