Вчені зроблять алкоголь корисним для здоров’я
Глікоген значно знижує накопичення жиру в печінці.
Вчені з Інституту проблем харчування при Китайській академії наук в Шанхаї повідомляють, що виявили ген PPP1r3G, який допомагає перетворювати алкоголь в глікоген, а не в жир, що робить його корисним для печінки.
Ген PPP1r3G присутній як у людини, так і у тварин. Під час експериментів на лабораторних щурах учені виявили, що посилення активності гена PPP1r3G перетворює алкоголь в глікоген, який значно знижує накопичення жиру в печінці.
Результати даного дослідження вже опубліковані в науковому журналі Journal of Lipid Research. “Результати дослідження дають нам можливість по-новому поглянути на проблему вживання алкоголю. Зроблене відкриття може привести до розробки нових ліків, здатних зменшити негативний вплив алкоголю на організм”, – говорить автор дослідження, професор Чен Ян.
Накопичення зайвого жиру приносить значну шкоду організму людини. Глікоген, який є складним вуглеводом, виступає в ролі джерела енергії. Глікоген набагато чистіше жирів і відкладається в основному в печінці і м’язах.
Раніше дослідники встановили, що нестача сну, зокрема, підвищує ризик пристрасті до алкоголю, набуття зайвої ваги і ускладнює процес відмови від куріння. Відповідні результати дослідження опубліковані в The International Journal of Epidemiology.
Шукайте деталі в групі Facebook