facebook

Експерти пояснили, чи відкриє ЄС кордони для України

Той факт, що Україна потрапила до переліку країн “червоної зони”, а, по суті, сама себе внесла до списку країн з найбільш несприятливою епідеміологічною ситуацією в зв’язку з Covid-19, не така вже критична і не матиме серйозних наслідків для українців.



Про це в коментарі Главреду заявив політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

“В Україні з коронавірусом не така вже й критична ситуація. У багатьох інших країнах Covid-19 так само активно циркулює, або і того гірше, зокрема, в тих же США. Тому ще рано голосити “Шеф, все пропало! Гіпс знімають, клієнт виїжджає”, – переконаний Загородній.

Однак певні наслідки, на думку експерта, перебування України в списку країн “червоної зони” все ж матиме. Перш за все, за його словами, поки що не всі країни відкриють для України свої кордони.

“Але і тут немає катастрофи, так як в Європі лише вибірково деякі країни один з одним відкривають кордони, частина держав залишаються закриті”, – уточнив Тарас Загородній.

Крім того, експерт допускає, що відновлення авіасполучення буде відкладено або відбудеться не в повній мірі.

“Хоча, як показує практика, польоти можна дозволити, але обов’язково належним чином перевіряти при цьому людей, які прилітають в країну (вимірювати температуру і т.д.), або відправляти їх на обсервацію. Так, ці обмеження неприємні, але всю цю історію, як грип або застуду, просто потрібно пережити – через місяць все забудеться. Коронавірус – проблема, актуальна для всіх країн, і не думаю, що для нас вона більш критична, ніж для інших”, – зазначив політолог.

Чи будуть тепер всіх українців, які прилітають в іншу країну, змушувати самоізолюватись на два тижні, це, за словами Загороднього, буде залежати від політики кожної з країн.

Читайте також:  Поліцейського спіймали на хабарі в $ 2 тисячі в Ужгороді. Після погоні зі спробою тарана його затримали, – МВС (відео)

“Усюди різна практика, і окремі країни можуть висувати подібні вимоги до наших громадян. Однак, якщо ця практика буде широко застосовуватися, то люди просто стануть менше літати в такі країни. Хоча ті ж Туреччина і Кіпр навряд чи стануть відправляти українців на обсервацію – це буде нерозумно: береш путівку до Туреччини на 10 днів, але два тижні будеш зобов’язаний після прильоту туди відсидіти на самоізоляції… Це буде дивно”, – вважає Тарас Загородній.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.