facebook

“Підводний” цвинтар і загроза НП на дамбі: з’явилися страшні фото і відео потопу на Прикарпатті

В Івано-Франківській області сильні дощі призвели до підтоплення та руйнування об’єктів інфраструктури.

Про це повідомляє видання “Галка”.

Через значні опади і підвищення рівня води в річках на дорозі між Яремче та Микуличином стався зсув ґрунту, а в Татарові річка підмила дорогу.

 

У селі на Рожнятівщини річка вийшла з берегів та підтоплює будинки.

У Перегінську через сильні опади “прорвало” річку Лімницю, вода підтопила хати. Місцеві мешканці стверджують, що така ситуація склалася через відсутність дамби.

Також через значні опади частина кладовища в Чукалівці Тисьменницького району опинилася під водою. Навколо могил викопали траншеї, щоб звести водовідвідний канал і щодня вода відкачується. Але коли йде дощ, вода знову повертається.



О 16 годині у вівторок, 23 червня, на околиці Коломиї буде припинено рух по трасі Р24 (Вербізький міст). Таким чином сполучення між Коломиєю та Косовом не буде.

 

В Угорниках влада вирішила негайно укріпити дамбу, щоб завадити прориву на пошкодженій ділянці, а капітальний ремонт споруди планують провести до кінця літа.

“Оскільки у випадку прориву може затопити село, завдання номер один – забезпечити стійкість водозахисної дамби”, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків.

Читайте також:  Град розміром з яйце: Україну продовжує накривати негода (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.