facebook

В Україні продовжили карантин: які обмеження залишаться

В Україні вже 10 областей і Київ не відповідають критеріям для ослаблення обмежувальних заходів

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня, хоча спочатку обмежувальні заходи могли зняти 22 червня. Причина: різке зростання кількості хворих на COVID-19.


Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомив глава українського уряду Денис Шмигаль.

Зазначимо, адаптивний карантин передбачає можливість послабити обмежувальні заходи в залежності від ситуації в конкретній області. Для ослаблення обмежувальних заходів регіон повинен відповідати трьом критеріям, які встановлені Кабінетом міністрів. Якщо ж вони не виконуються, то заходи карантину не знімаються і можуть навіть бути посилені.

Що за три критерії

інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) повинна становити не менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення;
завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, повинна становити не менше 50 %;
середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу повинна складати більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.
В Україні 10 областей і Київ не відповідають критеріям для ослаблення обмежувальних заходів: Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області.

В Україні, нагадаємо, заборонено перебування у громадських місцях і транспорті без засобів індивідуального захисту. У транспорті заборонено перевезення пасажирів у кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння.

В регіонах, де спостерігається зростання кількості хворих COVID-19, можуть посилити карантин, а саме заборонити:

проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів;
діяльність закладів, що надають послуги з розміщення;
роботу метрополітену;
перевезення пасажирів у всіх видах сполучень;
відвідування установ дошкільної освіти;
роботу культурних установ, фітнес-центрів, спортзалів;
діяльність закладів громадського харчування.

Читайте також:  Які шанси заразитися коронавірусом на відкритому повітрі: детальне роз'яснення

Нагадаємо, станом на 17 червня, Львівська область стала регіоном з найбільшою кількістю заражених COVID-19 за останню добу в Україні.

Лікар-імунолог Андрій Волянський підкреслює, що носіння маски в жарку погоду є обов’язковим, висока температура повітря не є причиною для ослаблення масочного режиму. На його думку, надягати маску необхідно у всіх місцях, де є велике скупчення людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.