facebook

Італійська справа Марківа: Україна має хороші шанси виграти апеляцію, – Аваков

У справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого Італія засудила до 24 років тюрми за вбивство на Донбасі фотокореспондента Андреа Рокеллі, Україна має хороші позиції, щоб виграти апеляцію

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков з трибуни Верховної Ради під час години запитань до уряду, передає Depo.ua.




“Звільнення Віталія Марківа – важлива справа. Ми впевнені, що звинуваченні у причетності до вбивства італійського журналіста повністю сфальсифіковані і є спецоперацією російських спецслужб, яка реалізується на території Італії. У лютому президент Зеленський мав перемовини з президентом і прем’єром Італії та Папою Римським. Зараз очікуємо закінчення карантину в Італії у зв’язку з COVID-19. Буде оголошено засідання Апеляційного суду, де, ми впевнені, у нас вкрай хороші позиції”
, – сказав Аваков.

За його словами, нещодавній слідчий експеримент у Слов’янську у справі нацгвардійця Віталія Марківа підтвердив, що він непричетний навіть не відстані до вбивства італійського журналіста Рокеллі.

“Вважаю, що Марківа звільнять. Я дуже хочу, щоб це сталося найближчими місяцями”, – додав Аваков.

Довідка: 1 липня 2017 року поліція Італії заарештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року у Слов’янську.

12 липня 2019 року італійський суд засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років ув’язнення.

Читайте також:  В Україні адаптивний карантин діятиме по-новому: що зміниться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.