facebook

В Україні відкривають ресторани: правила і заборони

МОЗ оприлюднив нові правила роботи ресторанів, які почнуть діяти в рамках пом’якшення карантину з 5 червня.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Так, в ресторанах України з 5 червня запрацюють такі правила:


– обов’язковий температурний скринінг всіх працівників перед початком роботи. Якщо температура тіла перевищує 37,2, працівника до роботи не допустять;

– на вході в заклад або поряд з місцем видачі замовлень повинно бути організоване місце для обробки рук антисептиком;

– біля місць скупчення людей повинна бути нанесена розмітка на підлозі, щоб відвідувачі в черзі дотримувалися відстані не менш ніж 1,5 метра;

– відстань не менш ніж 1,5 метра між сусідніми столиками і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років);

– меню розміщується на вході для безконтактного ознайомлення, або воно має бути зроблене з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Дозволяється видача одноразових меню з їх подальшою утилізацією;

– видача замовлень багаторазової посуді допускається тільки в тому разі, якщо її потім можна помити при високій температурі в посудомийній машині;

– прилади повинні бути в індивідуальних упаковках.

Що заборонено?

– самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника ресторану;

– функціонування дитячих кімнат;

– проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічний заходів за участю понад 10 осіб;

– приготування їжі на відкритих кухнях;

– функціонування зон самообслуговування;

– очікування в черзі (в тому числі й у санвузли) в приміщеннях ресторану.

Що повинна забезпечити адміністрація ресторану?

– постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;

– вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком та в кінці зміни;

Читайте також:  Персиків, черешень, абрикосів не буде зовсім: через морози в Україні загине більшість плодових

– централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з їх подальшою утилізацією.

Як повинні поводитися відвідувачі?

– обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

– дотримувати соціальну дистанцію в 1,5 метра;

– заходити і пересуватися по території установи в масці, що прикриває ніс і рот, водночас час сидіти за столом можна без маски.

Так, раніше повідомлялося, що згідно з постановою МОЗ, столики на літніх майданчиках повинні знаходитися на відстані не менш ніж 1,5 метрів один від одного і за ними можуть сидіти не більше двох осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.