facebook

ОБСЄ констатувала порушення мінських угод на параді в Маріуполі

Парад 13 червня був організований батальйоном Азов, щоб відзначити першу річницю визволення Маріуполя.

1639709




Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ констатують використання на параді в Маріуполі важкого озброєння, яке мало бути відведено від лінії зіткнення на Донбасі згідно з Мінськими домовленостями.

Як наголошується в поширеному в понеділок звіті спеціальної моніторингової місії на вечір 14 червня, в суботу, 13 червня, СММ спостерігала військовий парад в Маріуполі, який перебуває під контролем Києва. Парад був організований добровольчим батальйоном Азов у ​​складі МВС, щоб відзначити першу річницю визволення міста від сил ДНР.

У параді взяли участь секретар РНБО Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, а також інші високопоставлені чиновники, наголошується в звіті.

На параді, згідно зі звітом, були до 100 військовослужбовців Збройних сил України та Азова. На параді були присутні три вантажівки-тягачі, які буксирували артилерійські установки (одна протитанкова гармата 100 мм 2A29 “Рапіра” і дві 122-мм гаубиці D30 – в порушення Мінських домовленостей про відведення важких озброєнь). Крім того, на параді були один БТР; один броньований автомобіль “Спартан”; і дванадцять пікапів з емблемою Азов. Чотири машини тягнули міномети (2B11 “Сані”, 122-мм).

Після військового параду послідував концерт за участю до тисячі чоловік, повідомляє СММ ОБСЄ.

Частини важкого озброєння немає на складах сепаратистів і ВСУ – ОБСЄ

Нагадаємо, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим разом здійснили інспекційну поїздку до Маріуполя, побували на заходах, присвячених річниці визволення Маріуполя від незаконних збройних формувань, відкритті пам’ятника загиблим бійцям АТО під час визволення Маріуполя.

Читайте також:  Держдеп: бойовикам, які блокують ОБСЄ, є що приховувати

Шукайте деталі в групі Facebook