facebook

Благають про молитву: після коронавірусу 2-річний хлопчик втратив зір та йому відмовили ноги

У Вінницькій області 2-річний хлопчик після важкої форми коронавірусу серйозно постраждав.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Україна».

Відомо, що хлопчик з села Борівка Чернівецького району. 2-річний Павлик переніс клінічну смерть та два тижні був у комі, поки лікарі боролися за його життя. І хоча повторні тести на COVID-19 вже показали негативні результати, але перенесена хвороба серйозно вплинула на здоров’я дитини. Наразі Павлику необхідно зробити безліч обстежень, які в невеличкій лікарні зробити неможливо.

Дитину «швидка» забрала до лікарні з температурою понад 40 градусів. Хлопчика відразу ж доставили в реанімацію, але він вже не дихав і пульсу не було. Маленьке серце Павлика лікарі запускали 12 хвилин. Потім зробили знімок легень і жахнулися ‒ вони були наче у целофановій плівці. Так коронавірус діє на дихальні органи.

«Тут пневмонія така, що ми ще такої в дитини маленької ніколи не бачили», ‒ каже лікарка Могилів-Подільської лікарні.

Два тижні Павлик був у комі, а лікарі, які доглядали за ним, не бачили своїх рідних. Одужання хлопчика вони називають дивом, але 12 хвилин клінічної смерті та наслідки інфекції не минули безслідно.

«Павлик потребує довготривалої реабілітації. Це потребує значних затрат і коштів. Ми сподіваємося, що компенсаторні можливості дитячого організму дадуть нам змогу з допомогою всього того, що буде задіяно в реабілітаційному процесі, повернути Павлика до повноцінного життя», ‒ каже медичний директор Могилів-Подільської лікарні Василь Миколюк.

Медики роблять усе можливе, але потужностей лікарні не вистачає. Павлику потрібен фаховий дитячий невролог, безліч знімків та обстежень. Зокрема, дитині треба зробити МРТ й електроенцефалографію.



1-го травня вперше за місяць до Павлика пустили бабусю. Маму хлопчика поки не пускають, адже мають зробити чергові аналізи на коронавірус. Вдома місця собі не знаходить брат-близнюк Павлика – Петрик. Також за дитину постійно переживають його старші сестри.

Читайте також:  Перша хвиля COVID-19 закінчиться навесні: імунолог дав оптимістичний прогноз для України

У мережі просять помолитися за Павлика, бо він втратив зір та не може ходити.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.