facebook

«Кріпаки-заробітчани»: уряд хоче сам домовлятися з країнами ЄС про відправку українців на сезонні роботи

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з дипломатами ЄС і США умови відправки українських заробітчан на сезонні роботи. Яким чином Кабмін може вирішувати, їхати українцям на заробітки чи ні, не зрозуміло.



Так, Шмигаль зустрівся з послом ЄС Мааті Маасікасом та тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

«Уряд готовий до перемовин з європейськими країнами, які висловлять бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи», — написав прем’єр у себе в Facebook.

Він наголосив, що важливою передумовою для відправки заробітчан є «легальне працевлаштування строком від 3 місяців із дотриманням усіх соціальних гарантій та належних умов праці українців».

Прем’єр додав, що поки уряд отримав таке офіційне звернення лише від Фінляндії. Координувати це питання має урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Водночас не зрозуміло, які законні підстави має уряд, аби вирішувати — куди і на яких умовах мають їхати українські заробітчани.

Як без правових підстав тримають під замком українських громадян, які хочуть поїхати на заробітки за кордон, розбиралася наша Ольга Токарюк, читайте у матеріалі:

Заробітчани під замком: чому влада не хоче випускати трудових мігрантів з України і до чого це може призвести.

Читайте також:  Ким працюють та скільки заробляють українські заробітчани в Польщі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.