facebook

Німецьку медичну систему визнали найуспішнішою в ЄС. Секрет успіху – надлишок лікарень

Аналітики міжнародного рейтингу Deep Knowledge Group дійшли висновку, що Німеччина успішно заявила про себе у кризовій ситуації із поширення COVID-19.



Зробили вони це за результатами оцінювання ефективності заходів, ужитих у подоланні пандемії. Щоправда, ФРН – на другому місці після Ізраїлю, де з цією проблемою справилися ще краще. У рейтингу Deep Knowledge Group порівнювали обмежувальні заходи, способи діагностики, політику влади та можливості для реагування в екстрених випадках.

Цілий світ нині хвалить німецьку систему охорони здоров’я за її методи боротьби з коронавірусом, повідомляє www.germania.one. Видання наводить порівняння: в Італії внаслідок зараження COVID-19 помирав приблизно кожен восьмий, у Швеції – кожен 11-й, у США – кожен 24-й, а у ФРН лише кожен 42-й пацієнт. Рівень смертності від наслідків зараження коронавірусом тут становить 2,37%.

Серед тих, хто визнає успіх Німеччини у цій сфері, – країни – члени ЄС, аналітики, іноземні журналісти. Міністр охорони здоров’я ФРН Єнс Шпан нині – бажаний гість на телебаченні світу, де його просять розповісти, завдяки яким заходам Німеччині краще, ніж іншим країнам, удалось запобігти масовому зараженню COVID-19 і колапсу медичної системи.

Приміром, американські ЗМІ схвально відгукуються про дії німецької медицини у боротьбі з пандемією. Видання NBC News пише: “Німецька система охорони здоров’я – приклад для США. У Німеччині найстаріша система охорони здоров’я у світі. І це працює”. Також авторитетне видання New York Times надрукувало статтю під назвою “Німецький виняток? Чому у країні низький рівень смертності від коронавірусу”. У ній аналізуються дії німецької медицини на кожному етапі поширення пандемії, заходи влади із запобігання зараження громадян цим вірусом. А британське видання Financial Times присвятило німецькій системі охорони здоров’я аналіз, дійшовши висновку: “Впродовж багатьох років німецькі політики та економісти закидали владі щодо того, що у ФРН занадто багато лікарень. Пандемія коронавірусу перетворила цей надлишок на перевагу”.

Читайте також:  Від коронавірусу помер головний лікар дитячої лікарні Дніпра

Тим часом сусідні країни висловлюють Німеччині вдячність за сприяння у боротьбі з коронавірусом. Адже німецькі медики неодноразово приймали на лікування пацієнтів з інших країн, оскільки мала вільні місця у лікарнях.

Берлін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.