facebook

“Ситуація стає критичною”: через спалах COVID-19 Почаїв закривають на в’їзд та виїзд

Місто Почаїв Кременецького району на Тернопільщині закривають на в’їзд і виїзд. Причина – спалах коронавірусу. Зауважимо, що саме тут розміщується Почаївська лавра, де підозрюють COVID-19.

Про рішення щодо закриття Почаєва повідомив у фейсбуці перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації Вячеслав Онишкевич.

За його словами, відповідне рішення ухвалила районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки на надзвичайних ситуацій.

Відповідно до нього, заборону на в’їзд і виїзд із карантинної зони Почаєва запроваджують з 10:00 21 квітня.

За інформацією видання Кременець.City, з 21 квітня у Почаїв зможе заїхати лише спецтранспорт, який має вплив на забезпечення життєдіяльності міст. Пропуск відбуватиметься лише за відповідними перепустками. Також пропускна система діятиме на всій території Почаєва.

Ситуацію на контрольних пунктах пропуску допомагатимуть контролювати місцеві представники ЗСУ (здійснюватимуть патрулювання) та ДСНС (проводитимуть дезінфекцію транспорту, що виїздджає з зони зараження).

Як пояснив Онишкевич, причина таких кроків – різке зростання захворюваності на COVID-19 і порушення карантинних вимог під релігійних служб у Почаєві.

Нагадаємо, що за повідоменням Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ, станом на 10:00 20 квітня в Почаєві зареєстровано 13 нових хворих (це понад 50% від загальної кількості нових хворих, виявлених за добу в усій області), в Кременецькому районі загалом кількість інфікованих коронавірусом зросла до 42 осіб.

Читайте також:  Закарпатець бив наречену, бо та не хотіла за нього заміж. Інші ж так хочуть, що і під суд готові піти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.