facebook

На Прикарпатті стрімко росте кількість хворих на коронавірус: чим пояснюють зростання

В області 322 людини інфіковані коронавірусом.



На Прикарпатті до 332 зросла кількість хворих на коронавірус. Місцева влада пояснює це тим, що на місцях стали більше робити ПЛР-діагностик, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

За останню добу кількість хворих, що померли від коронавірусу, зросла ще на двох. Від початку пандемії тільки на Прикарпатті вже 26 смертей. Двоє померлих напередодні — це літні люди, чоловік та жінка. Зараження коронавірусом їм діагностували ще за життя. Утім, супутні хвороби так загострилися, кажуть медики, що врятувати стареньких не змогли.

Не ураженим залишається тільки один район області – Богородчанський. Чому це так, і наскільки ця інформація правдива, знову ж таки, прикарпатські чиновники мовчать.

За минулу добу маємо ще три випадки зараження неповнолітніх. Це 14-річна дівчинка та двоє хлопчиків 8 та 9 років. Хвороба в них наразі минає легко, а тому діти лікуються вдома. Загалом на Прикарпатті четверо неповнолітніх із коронавірусом.

Наразі на Прикарпатті стрімко більшає кількість недужих на коронавірус. Їх уже 332, яких 10% за вчора. Таке зростання кількості виявлених хворих медики пояснюють тим, що нарешті на повну потужність в області запрацювало ПЛР-діагностування.

Якщо на початку місяця ми могли робити силами нашої обласної інфекційної лікарні тільки 48-50 досліджень, а решту надсилали в Київ, то зараз близько 100 досліджень на своїй базі”, – каже директор Івано-Франківського обласного лабораторного центру Руслан Савчук.

На сусідній Буковині чиновники стрімке зростання хворих на ковід пояснюють насамперед тим, що люди ігнорують застереження: не сидять удома, на карантині.

На Буковині за день виявлена рекордна кількість хворих 84 нових випадків коронавірусу. “Інкубаційний період триває два-три тижні. Три тижні тому гарно сяяло весняне сонце і люди масово пішли відпочивати, ще не усвідомлюючи тієї небезпеки. У результаті маємо нових 84 випадки” – каже голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук,

Читайте також:  Нюх і смак зникають дедалі рідше. Розповіли про нові симптоми коронавірусу

Тепер медики у Чернівецькій обалсті з острахом чекають на Великдень. Тому обласна комісія з надзвичайних ситуацій знову рекомендує впровадити особливий режим, а саме заборону виходити з дому до ранку вівторка, 21 квітня.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.