facebook

“Авось пронесе…”: Український лікар Гліб Белгов про побачене в Італії

Лікар Гліб Белгов з української делегації, що прилетіла в Італію допомагати із лікуванням хворих на коронавірус, розповів про побачене у себе на сторінці Facebook.

“Мене питають, чи не страшно мені тут. Сьогодні я вперше піймав себе на думці, що страшно. Не за себе. Дивлячись на обладнання, яке є в цій достатньо невеликій лікарні мені страшно за те, як ми зможемо впоратися вдома зі значним збільшенням кількості пацієнтів, лікуючи їх термометром, крапельницею та червоним ковпачком”, – пише він.

Італійські лікарні


“В італійській лікарні, де я працюю зараз, при звичайному режимі роботи було одне реанімаційне відділення з шістьма ліжками, одне з яких – в ізоляційному боксі. В один із найскладніших днів до них поступило одразу 70 пацієнтів у важкому стані, які потребували реанімації. Зараз тут обладнано п’ять реанімаційних відділень. На момент нашого приїзду у них було близько тридцяти пацієнтів на апаратах штучного дихання. Тобто кількість важких пацієнтів збільшилась вшестеро. Ще близько п’ятдесяти пацієнтів знаходились у відділенні інтенсивної терапії.

Роботу лікарень у межах цього регіону перерозподілили таким чином, що ця лікарня стала приймати лише ковід-позитивних пацієнтів, у той час як інші лікарні взяли на себе решту пацієнтів.

І мова не йде про те, що якась лікарня має краще обладнання, а якась – гірше. Вони всі однакові. Просто кількість ліжок у них різна.

Читайте також:  Справжні жертви: в Росії розповіли про тяжку долю путінських дочок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.