facebook

“Пацієнт не сказав, що жінка вернулася з Франції”: франківка розповіла, як її мама-лікарка захворіла на коронавірус

У Франківську сімейна лікарка захворіла на коронавірус.



Про це в мережі повідомила її донька Анна Угорчак.

Дівчина розповідає, що її мама – сімейний лікар однієї з поліклінік. Та ділиться на своїй сторінці у фейсбук історіями про двох пацієнтів, які приходили до її мами на прийом.

На прийом до мами прийшла пацієнтка, подруга першої жінки, 56 років, яка померла від коронавірусу (при цьому ні слова не сказала про це), – пише Анна.
Також вона розповідає про ще одного хворого, який прийшов на прийом до лікарки трохи згодом.

Через день прийшов хворий з температурою 37,2, – зазначає дописувачка.
Вона ділиться, що чоловік описав свої скарги та зазначив, що простудився. Анна наголошує, що її мама, сімейна лікарка, тричі перепитала, чи у чоловіка ніхто з близьких не повертався з-за кордону, чи, можливо, хтось з сім‘і з кимось був в контакті. Проте пацієнт, що сказав ні.

Анна розповідає, що лікарка виписала ліки, хворий сказав, що буде приймати їх вдома. Вже через 3 дні йому стало краще – і він пішов гуляти з собакою. Проте на вечір піднялась температура до 38,3. Наступного дня він зателефонував лікарці, яка вкотре перепитала, чи не був з кимось в контакті. На що отримала відповідь: «Та я не хотів казати, то жінка 2 тижня тому з Франції повернулась».

Анна відзначає, що через тиждень в її мами піднялась температура до 37,2. Та додає, що зазвичай у мами температура 35, тобто нижче норми.

Початок нетиповий. Переважно у всіх пацієнтів хвороба починалась з легких скарг, а в мами з порушенням травлення, слабкість до того, що не могла встати з ліжка, просто падала з ніг. Викликали швидку допомогу, зробили пульсоксиметрію (була в межах норми). Забрали в інфекційну лікарню, – описує ситуацію дівчина.
Вони розповідає, що в лікарні одразу зробити рентген, проте він нічого не виявив. Вона зазначає, що в 90% пацієнтів рентгенографія нічого не виявляє, а потрібно робити комп’ютерну томографію, яка показує, що в хворого інтерстиціальна пневмонія, переважно двобічна.

Читайте також:  Степанов спрогнозував важкий період із COVID-19 в Україні

Анна наголошує, що мамі зробили швидкий тест на коронавірус, аналіз крові, на ПРЛ-аналіз довелося чекати 6 днів – і він показав позитивний результат на коронавірус.

На щастя, за словами Анни, після лікування два тести на коронавірус у її мами дали негативний результат. Її виписали з лікарні, вона підписала угоду на самоізоляцію на 14 днів.

Також Анна, яка, до слова, теж сімейний лікар на спеціальністю, каже, що дуже задоволена ставленням медиків у обласній інфекційній лікарні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.