facebook

Як довго росіяни дозволятимуть Путлеру брехати? Скільки їх ще загине у війнах Кремля?

“Aktualne.cz”: “Ми звикли до того, що від Росії постійно виходить загроза. Путін захопив Крим



, продовжує підтримувати проросійських сепаратистів, війну на Донбасі – це триває роками, і ми забулися. Мінські домовленості порушують з моменту підписання. На Україні знову ведуться активні бойові дії. Зростає напруженість”, – повідомляє чеський портал.

Ми вже майже забули, що путіну необхідний порт Маріуполь: йому треба вкрасти сухопутний шлях в окупований Крим. Однак поки він не визнав відкрито, що більше 9 тисяч російських солдатів допомагають сепаратистам і терористам. Путін слідує тактиці «гібридної війни», приховано підтримуючи спроби сепаратистів вирвати Донбас в України.

Після України може підійти черга країн Прибалтики (в них проживає російська меншина, як і на Україні). Генсек НАТО Столтенберг звинувачує Росію в тому, що вона силою намагається змінити кордони Європи.

Путін дав інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera, де заявив: «Що стосується побоювань якихось країн з приводу можливих агресивних дій Росії – думаю, що тільки хвора людина, і то уві сні, може собі уявити, що Росія раптом нападе на НАТО». Звучить непогано – тільки Путіну вірити не можна. Участь росіян в анексії Криму він теж визнав тільки постфактум. І він досі заперечує, що Кремль відправив солдатів на Донбас.

Він наказав “державному” телеканалу показати документальний фільм про окупацію Чехословаччини в 1968 році. Свято вторгнення. Начебто він готує росіян до наступного. А вони йому аплодують, поки їхні діти таємно вмирають на Україні.

Санкції та виключення з G8 відокремлюють Росію: Путін занурюється у все більшу ізоляцію. Більш того, на думку експертів, в його оточенні промисловців змінили військові навіжені, які хочуть війни.

Читайте також:  Астролог спрогнозував тяжкі часи для України та розповів, коли все зміниться

Ситуація в якійсь мірі ще гірша, ніж за часів холодної війни перед розпадом Радянського Союзу. Тепер же все йде стрімко: за півтора року ситуація діаметрально змінилася. Крім того, активізувалася російська пропаганда. Москву сприймають як мегазагрозу.

Ми не вміємо протистояти російській пропаганді: у нас для неї повний простір. Експерти з безпеки навіть висловлюють побоювання про те, що у нас її, принаймні частково, організовують для всієї решти Європи.

Нас чекають нелегкі часи. Прибалтійські країни готуються до гіршого. До захисту свободи. Питання в тому, як довго росіяни ще дозволятимуть Путіну себе дурити. В які ще конфлікти цей автократ зуміє втягнути їх під приводом «захисту родіни»? І інше питання: чи захоче Захід захищатися? Чи буде він здатний на це? Все залежить від нас.

Джерело – http://nazory.aktualne.cz/komentare/putin-oblbuje-rusy-ve-vzduchu-se-vznasi-klima-svetove-valky/r~3025534a0d3711e5a43f002590604f2e/

Шукайте деталі в групі Facebook