facebook

Ціни на нафту знижуються на даних щодо її запасів у США

Brent торгується вище 65 доларів за барель.

1637604




Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в четвер, 11 червня, на тлі публікації статистики щодо запасів “чорного золота” у США.

Станом на 7:14 за Києвом вартість липневих ф’ючерсів на північноморську суміш Brent знизилася на 0,08% – до 65,55 долара за барель. Ціна липневих ф’ючерсів на нафту WTI впала на 0,46% – до 61,15 долара за барель.

Раніше управління енергетичної інформації (EIA) міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 5 червня, знизилися на 6,8 мільйона барелів, або на 1,4%, до 470,6 мільйона барелів. Аналітики очікували скорочення запасів за тиждень на 1,72 мільйона барелів – до 475,7 мільйона.

Тим часом видобуток нафти у США за тиждень, за даними міненерго, збільшився на 24 тисячі барелів нафти на день – до 9,610 мільйона барелів, що на 0,42% вище показника попереднього тижня. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинзі знизилися на 1 мільйон барелів, до 58 мільйонів барелів.

Після публікації статистики в середу вартість нафти сповільнила зростання. Головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер пов’язує це з тим, що трейдери після публікації статистики не відразу звернули увагу на дані щодо видобутку.

“Ціни на нафту росли раніше на даних щодо запасів, але ми дійсно не побачили опору, який відбувається дотепер через те, що дані з видобутку викликають занепокоєння”, – розповів він.

Як повідомляв Корреспондент.net, 5 червня ОПЕК зберегла квоти на видобуток нафти на рівні 30 млн барелів на добу, спочатку встановленому в грудні 2011 року.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Собака відкусив та з’їв руку 4-річного хлопчика: Хотів погратися

Шукайте деталі в групі Facebook