facebook

Стало відомо, звідки коронавірус масово поширився в Італії

Футбольний матч дав потужний поштовх для поширення коронавірусу



Низка італійських, зокрема спортивних видань, як то авторитетна щоденна іспанська газета Marca, італійське видання Cardena Ser та інші, пишуть, що футбольний матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між місцевою «Аталантою» і іспанською «Валенсією» дав потужний поштовх для поширення коронавірусу в Італії.

Як пише іспанська Марка, про це заявив мер італійського міста Бергамо Джорджіо Горі.

За словами Горі, цей футбольний поєдинок, який проходив 19 лютого в Мілані на стадіоні «Сан-Сіро», був «біологічною бомбою».

«Тоді ми ще не знали, що відбувається. Якщо вірус вже передавався, то 40 тисяч фанатів, які відвідали «Сан-Сіро», були заражені. Ніхто не знав, що вірус поширювався вже. Багато дивилися гру в групах, і в ту ніч було багато контактів. Вірус передавався від одного до іншого», – повідомив Горі.

«Як дійшло до такої трагічної ситуації? 19 лютого 40 тис. мешканців Бергамо поїхали на Сан-Сіро на матч Аталанта – Валенсія. Вони поїхали автобусами, потягами, автомобілями. На жаль, це була біологічна бомба», – цитують італійські ЗМІ керівника відділу пульмонології лікарні імені Папи Римського міста Бергамо Фабіано Ді Марко.

На жаль, останні дні з Італії чи не щодня надходять трагічні новини про кількість смертей від коронавірусу.

Нагадаємо, за інформацією ВООЗ, Італія може цього тижня досягти свого піку захворювання коронавірусу (Covid-19). Цей тиждень і перші дні наступного будуть вирішальними: тоді має бути видно результати заходів, які були вжити італійським урядом 15-20 днів тому.

Як повідомлялося, майже тисяча людей померли в Італії від коронавірусу за минулу добу.

Читайте також:  Голлівудський актор Рассел Кроу знову отримав відмову у громадянстві Австралії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.