facebook

Кабмін розширив список дозволених видів діяльності та торгівлі під час карантину

Кабінет міністрів розширив список видів діяльності та торгівлі, які мають право працювати під час карантину, що запроваджений до 24 квітня задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19.



Своїй рішенням 25 березня уряд вніс доповнення до постанови №211 “Про протидію поширення на території України коронавірусу СОVID-19”, повідомляє ТСН.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомили, що на період карантину знята заборона щодо оптової торгівлі харчовими продуктами, торгівлі ветеринарними препаратами, здійснення ветеринарної практики, продажу кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і садивних матеріалів, а також деяких інших видів діяльності.

Уряд також пом’якшив умови пасажирських перевезень, які здійснюються підприємствами для виробничих потреб.

Обов’язковою умовою здійснення зазначених вище видів діяльності, а також під час пасажирських перевезень, є забезпечення відповідного персоналу, водіїв і пасажирів засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

“Ми постійно ведемо діалог з бізнесом, ми почули бізнес і врахували їхні пропозиції. Спільно напрацьовані зміни є важливими з точки зору забезпечення продовольчої, економічної та енергетичної стабільності держави. Нам важливо забезпечити українців усім необхідним на час карантину, зберегти робочі місця, і разом з тим, дотримуватися заходів безпеки”, – сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Читайте також:  Кабмін з 1 липня посилить боротьбу з тіньовою зайнятістю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.