facebook

“Приховувала і заражала лікарів”: на Івано-Франківщині розгорівся скандал через хвору на коронавірус

У місті Тисмениця Івано-Франківської області на коронавірус захворіла жінка, яка повернулася з-за кордону і не дотрималася самоізоляції.



Про це розповіла мешканка Прикарпаття Наталія Стельмах, психолог дитячого садка, в коментарі ТСН.

За її словами, деякі місцеві жителі, які повернулися додому, приховували, що були за кордоном та вели активний спосіб життя.

Інфікована жінка нібито продовжувала ходити на роботу, в магазин, водила в садок дитину.

У свою чергу, головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук 21 березня підтвердив, що на Прикарпатті зафіксовано ще один випадок коронавірусу у жінки (29 років), яка нещодавно повернулася з Франції.

Відомо, що у лікарні і в поліклініці, куди спочатку прийшла інфікована, спостерігається паніка, оскільки вона контактувала і з медперсоналом, який зараз відправили на самоізоляцію.

Наталія Стельмах розповіла, що контактувала із хворою й опинилася в цій же лікарні з діагнозом пневмонія. Жінка просила лікарів зробити їй тест на коронавірус, проте їй відмовили.

Стельмах повідомила, що “17 березня жінка, яка повернулася з Франції орієнтовно 8 або 9 березня, прийшла в міську поліклініку, стояла в черзі до лора. Після чого її з поліклініки відправили в міську лікарню, де вона перебувала до 20 березня не ізольованою. Ходила без маски, контактувала з іншими пацієнтами і медиками. Випадково вона комусь сказала, що була за кордоном, і тоді лікарі її ізолювали в окрему палату і взяли тест на коронавірус, який виявився позитивним. І тільки 21 березня, приблизно о 14:00, її забрали в інфекційну лікарню міста Івано-Франківська, тому що в Тисмениці такої лікарні немає”, – розповіла Стельмах.

Вона зазначила, що забирати інфіковану приїхала машина і двоє лікарів в спеціальних захисних костюмах з Івано-Франківська.

Читайте також:  Секс під час пандемії коронавірусу: названі терміни утримання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.