facebook

Коронавірус: 29-річний італієць закликає українську молодь залишатися вдома

В Україні станом на ранок 19 березня, за даними Міністерства охорони здоров’я, лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19. Зокрема, у Чернівецькій області 10 випадків (1 летальний), у Житомирській – 1 (летальний), у Київській – 2, у Донецькій – 1, в місті Києві – 2. Надвечір стало відомо про ще 2 лабораторно підтверджені нові випадки інфікування – 1 випадок у Києві та 1 – у Житомирі.

Відомо, що найбільш вразливими до COVID-19 є ті, хто страждає від хронічних хвороб, а також літні люди. Через це молодь не дуже переймається необхідністю дотримання карантинних заходів, а марно.

Свідченням цьому є історія італійського товариша засновника нашого видання Михайла Вовчика. Йдеться про молодого італійця, який наразі знаходиться в лікарні через коронавірусну інфекцію.

Це 29-річний Габріеле Маттіа Де Анджеліс – спортсмен і красень. Багато хто знає його як «Er Mago», він захоплюється футболом, фокусами й любить проводити час зі своїми рідними та друзями. У Маттіа не було жодних хронічних патологій, тож він був упевнений у тому, що не має ризиків заразитися коронавірусом.



У березні Маттіа працював у прокаті лиж гірськолижного комплексу в Канацеї (провінція Тренто) і мав контакти з багатьма людьми. Серед них були й ті, які втекли від карантину з «червоної зони» північної Італії. Хлопець переконаний, що саме там заразився на коронавірус. Наразі він госпіталізований у Роверето, що поблизу від Тренто – із пневмонією, оскільки в нього позитивний результат на COVID-19.

Маттіа розповів, що хворіє трохи більше тижня – чотири дні він лежав хворий удома і вже п’ятий день перебуває у лікарні.

«Зараз стан у мене стабільний, але допікають сильний кашель, лихоманка і задишка. Розмовляти важко, бо потребує багато зусиль, особливо коли на ногах. Це дуже сильний вірус, що емоційно просто вбиває. Симптоми проявляються спонтанно – вони можуть залишити вас у спокої, а потім знову повертаються… Це якесь пекло», – поділився Маттіа.

Читайте також:  У Римі вбили молодого Італійця, який захищав свою дівчину-українку.

В інтернеті зустрічається інформація нібито від італійських лікарів про те, що не вистачає апаратів штучної вентиляції легень. Ми поцікавилися у хлопця, чи правда це.

«Можливо. Але тут, де я знаходжуся, обладнання вистачає і, на щастя, не багатьом пацієнтам потрібні респіраторні апарати», – пояснив італієць.

Він закликає усіх не недооцінювати коронавірусну інфекцію та залишатися вдома. Зокрема, для молоді в Україні, де карантин лише розпочався, Маттіа дав кілька порад.

«Раджу всім обмежити свій вихід на вулицю та якомога швидше самоізолюватися. Бажаю молоді не почувати себе «імунітетними». От мені лише 29 років, але на мене ця хвороба напала. Залишайтеся вдома, пийте багато води і приймайте вітамін С», – порадив Габріеле Маттіа Де Анджеліс.

В Італії на 19 березня зареєстровано 35 713 підтверджених випадків COVID-19. Із них 2 978 людей померло і видужало 4 025.

Натомість в Україні зараз намагаються працювати на випередження, щоб мінімізувати наслідки ситуації з коронавірусом.

«Просимо не ставитися до карантину легковажно, не нехтувати встановленими протиепідемічними правилами та засобами індивідуального захисту. Залишайтеся вдома. Самоізоляція є найефективнішим способом убезпечити себе», – закликають у Міністерстві охорони здоров’я України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.