facebook

«ДОПОМОГА СХІД»: БЛАГОДІЙНИКИ У «ПІКСЕЛІ» ЗНОВ ПРЯМУЮТЬ НА ДОНБАС

Світлина від Командування об'єднаних сил ЗС України.

Вчергове стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід» доставила до району проведення операції Об’єднаних сил гуманітарну допомогу медичного призначення.

Світлина від Командування об'єднаних сил ЗС України.

Вантаж, загальною вартістю більше 300 тисяч гривень направлено до Обласного госпіталю для ветеранів війни у місті Святогірськ та Світлодарської міської лікарні. Зокрема, до медичних установ доставлено медичні розхідники, одноразові медичні інструменти, одноразовий медичний одяг, одноразові набори для проведення хірургічних втручань, набори для передопераційної підготовки та промивки ран, набори для лікування опіків, а також засоби гігієни для важкохворих.



– До речи це є не поодинокий випадок. Ефективність стратегічної гуманітарної ініціатива «Допомога Схід» вже доведена справами. Лише з початку поточного року в район проведення операції Об’єднаних сил в рамках стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід» до Попаснянської центральної районної лікарні, Обласного госпіталю для ветеранів війни у Святогірську, а також Луганської обласної клінічної лікарні у Сєвєродонецьку доставлено гуманітарної допомоги медичного призначення на загальну суму 823,8 тисяч гривень, – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Крім того, за словами Сергія Наєва, в січні цього року до Мар’їнської центральної районної лікарні та «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мар’їнської районної ради, а також до військово-цивільних адміністрацій міст Красногорівка та Мар’їнка передано більше 20 тон будівельних матеріалів на суму майже 800 тисяч гривень. Зокрема, близько 5000 кв. м. спеціалізованого покриття для ремонту дахів лікарень та будівель мирних мешканців, які зазнали пошкоджень під час артилерійських обстрілів з боку російських окупаційних військ.

– Тільки за минулий рік Збройні Сили України доставили на Донбас понад 50 тон гуманітарного вантажу медичного призначення на загальну суму більш ніж 9 мільйонів гривень. Даний вантаж призначений для медичних закладів, які обслуговують мірних мешканців у населених пунктах, що наближені до лінії зіткнення, у тому числі і військових мобільних госпіталів зі складу Об’єднаних Сил, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також:  Встиг побачити тільки як блиснули фари…”: У Львові сталась смертельна ДТП. Lexus на швидкості влетів у маршрутку

На думку тимчасово виконуючого обов’язки командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України, на даний час дієва підтримка мешканців Донбасу завдяки ініціативі «Допомога Схід» є яскравим прикладом об’єднання патріотичних сил заради стабільної гуманітарної ситуації на сході України, що не залишає байдужими ні українське суспільство ні міжнародну спільноту. До гуманітарної діяльності Збройних Сил України долучилися десятки вітчизняних та міжнародних благодійних організацій, місцеві органи самоврядування, волонтери, представники великого та малого бізнесу з усіх куточків України.

– Саме тому до нас приєднуються як свідомі українці так і представники міжнародних гуманітарних організацій. Стратегічну ініціативу «Допомога Схід» підтримує Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з Леонідом Костюченко, Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна», яку очолює та є постійним провідними партнером військових Діана Дольс, благодійні фонди « БО Проект Варнави» керівник Володимир Любовецький та «Міжнародна Асоціація Підтримки України» керівник Тарас Дурбак, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, що дану гуманітарну ініціативу було започатковано у квітні 2018 року, коли генерал-лейтенант Сергій Наєв очолив операцію Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. У 2019 році ініціативу «Допомога Схід» підтримав начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

Рухаємось далі!

Шукайте деталі в групі Facebook