facebook

“Обов’язково знайде можливості та зробить!”: Зеленська заінтригувала новою ініціативою у школах України (фото)

Перша леді України Олена Зеленська відвідала одну зі шкіл Київщини, а також розповіла про ті освітні заклади у нашій країні, у яких впроваджують нові підходи до харчування дітей.

Про це вона написала на своїй сторінці в “Інстаграмі”.



“Той, хто справді має бажання щось зробити, обов’язково знайде можливості та зробить!

Яскравим підтвердженням цього є київська спеціалізована школа № 125, що у Дніпровському районі, та НВК «Гімназія «Перспектива» в Борисполі, у яких ми разом з кулінарним експертом і громадським активістом Євгеном Клопотенком сьогодні «снідали» та «обідали».



Це освітні заклади, у яких уже понад півроку втілюють нові підходи до харчування на основі програми Євгена «Нове шкільне харчування Cult Food».

Якісно свіже меню, раціонально підібрані смакові поєднання, естетично подана їжа, можливість обрати страву на свій смак – ось лише частина нововведень, які пропонує ця програма.

https://www.instagram.com/p/B9mhIy_HfT7/

На практиці у школах, які відвідали, це має такий вигляд: декілька страв, серед яких учні можуть обрати саме ту, яку хочеться; комп’ютерні програми для розрахунку калорій та різноманітності меню; обов’язковий контроль потенційних алергенів у стравах, про які заздалегідь попереджають (наприклад, цитрусові, молоко). Результат – гарантовано нагодовані діти, бо на власні очі бачила, як їм смакує (я теж не втрималася й скуштувала локшинник з молочним соусом – справді смачно!), та задоволені батьки.

View this post on Instagram

Мій пріоритет – Україна. Тут і зараз зробити все можливе, щоб покращити наше життя та життя наступних поколінь. Не залежно від політичної ситуації в країні. В моїх силах змінити шкільне харчування, і я цим питанням займаюся вже 3 роки. У мене є проєкт «Нове шкільне харчування | CultFood», 110 затверджених рецептур для шкіл та досвід їх впровадження. Єдине, чого мені завжди не вистачало – підтримки влади, щоб впровадження нового харчування у школи відбулося швидше та ефективніше. ⠀ Нещодавно Олена Зеленська @olenazelenska_official звернулася до мене, щоб дізнатися деталі про проєкт. Сьогодні ми разом їздили у школу №125 та гімназію «Перспектива» – два освітніх заклади із 3000, де вже готують за моїм збірником. Мета нашої поїздки – подивитися на результати впровадження нового шкільного харчування. Коментар Олени Зеленської: «Ця програма точно варта масштабування». ⠀ Далі буде.

A post shared by Ievgen Klopotenko (@klopotenko) on



Ця програма точно варта розширення та масштабування! Тож далі буде…”, – повідомила Зеленська.

Читайте також:  Вакарчук поділився рідкісними фото з красунею-дружиною: «Якби не моя …»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.