Можна їсти усе солодке і не поправлятись: дієтолог дала ефективні поради
Дієтолог Єва Шишова розповіла в Instagram про основні правила вживання солодкого.
Солодке можна їсти і навіть потрібно, якщо ви його любите, але дотримуючись 2 умов:
Міра
Якість
Міра — будь-яка не дуже корисна їжа повинна займати не більше 10-20 % вашого добового раціону, і, бажано, не кожен день.
Приклад: норма 1500 ккал – 10-20% це 150-300 ккал у добу (не кожен день).
Природно, чим менше калорій буде займати така їжа, тим краще і швидше буде йти процес до ідеального тіла, але якщо ви відчуваєте, що не можете продовжувати програму харчування без “улюбленої, шкідливої” їжі, то краще піти на такий компроміс.
Якість — ваше завдання, всі продукти, які викликають у вас сумніви (можна або не можна), замінити на більш корисні. Список корисних продуктів:
сухофрукти
фрукти
гіркий шоколад
зефір/пастила
мед/згущене молоко/низькокалорійний джем
домашні цукерки
домашні фруктово-йогуртові десерти
домашні фруктово-ягідні желе
Шукайте деталі в групі Facebook